Vakantietijd! Koffertips voor mannen

Vakantietijd! Tijd om even helemaal niets te doen of juist in actie te komen, of inspiratie op te doen in een ander land. Ieder heeft zijn eigen manier van vakantie houden.

Ik ga dit jaar weer naar Vlieland. Het strand, het bos, de wind die door mijn haar waait en die mijn hoofd leegmaakt – ik vind het heerlijk. Geen prikkels; gewoon genieten van al het moois om me heen. Omdat we er met de trein en de fiets naartoe reizen, hebben we geen ruimte voor grote koffers met stilistisch verantwoorde kleding en tien paar schoenen. Ik moet praktisch inpakken en voorbereid zijn op koude nachten, zonnige dagen, regen en wind. Eigenlijk moet er dus van alles en nog wat mee, en mag het weinig ruimte innemen.

Ik heb me er semiwetenschappelijk in verdiept! Doe je voordeel met deze koffertips en pas ze toe op je eigen koffer of rugzak.

  1. Pak eerst alle spullen die je echt nodig hebt: paspoort, camera, reisgids, bankpasjes, geld, oplaadsnoeren, boeken (e-reader) en toiletspullen.
  2. Leg vervolgens een paar basisitems klaar: ondergoed, zwemkleding, slippers en wandelschoenen.
  3. Het lastigste is de kleding. Neem jij ook altijd te veel mee? De oplossing is mindmapping! Pak dat ene kledingstuk dat absoluut mee moet. Leg het op je bed en bouw hier omheen een aantal outfits. Alles wat je erbij legt, moet je kunnen combineren met zowel het centrale kledingstuk als alles wat eromheen ligt. De rest blijft thuis.
  4. Neem in plaats van handdoeken en badlaken een paar mooie hamam doeken mee. Ze zijn licht van gewicht, drogen snel en ze zijn in allerlei kleuren te krijgen. Ook leuk om je tent mee te stylen of als sjaal te dragen als je het koud hebt. Ik koop ze bij Hamamdoekengeluk

Mijn hemelsblauwe jurkje moet echt mee!
Zonder mijn hemelsblauwe jurkje kan ik echt niet op vakantie. Ik leg het op bed. Hier leg ik een blauw vestje bij, een strakke spijkerbroek, een groen hemdje, groene sneakers, slippers, een jas en laarzen. Een ideale outfit waar ik gemakkelijk een laagje aan of uit kan doen.
Om alleen maar in het blauw/groen te lopen is niets voor mij, dus voeg ik er nog een extra kleurthema aan toe: geel en rood. Een geel vestje dat weer goed staat op het blauwe jurkje en ook goed gecombineerd kan worden met de blauwe broek.

Geslaagde shopsessie tijdens de SALE
Vorige week ging ik shoppen tijdens de SALE met een klant. Het was de eerste keer dat we samen gingen shoppen. Altijd spannend! Niet alleen vanwege de sale, omdat dan niet alle maten beschikbaar zijn, maar ook omdat ik moet aftasten welke merken goed passen bij de lichaamsvorm, de bouw, de stijl en de wensen van mijn klant. Bij de eerste winkel hadden ze mooie jurken en vesten, die helaas niet goed pasten bij wat wij in gedachten hadden. Bij de volgende zaak zaten we helemaal goed. We gingen met armen vol met kleding naar de paskamer. Het ene jurkje na het andere paste uitstekend bij de lichaamsvorm en de stijl van de klant. Zij heeft een heleboel kleding gekocht die ze meteen kan dragen en die ze in het najaar kan combineren met een panty, legging of een tregging.

Tips voor de SALE:

  1. Koop alleen wat je nu past. Dus niet wanneer je een paar kilo bent afgevallen.
  2. Koop artikelen die passen bij jouw kledingstijl. Laat ze hangen als ze voor een speciale gelegenheid zijn die misschien nooit komt.
  3. Houd alvast rekening met de kleuren van de najaarscollectie, zodat je kleding lang kunt doordragen.