Vakantietijd! Koffertips voor mannen

Vakantietijd! Tijd om even helemaal niets te doen of juist in actie te komen, of inspiratie op te doen in een ander land. Ieder heeft zijn eigen manier van vakantie houden.

Ik ga dit jaar weer naar Vlieland. Het strand, het bos, de wind die door mijn haar waait en die mijn hoofd leegmaakt – ik vind het heerlijk. Geen prikkels; gewoon genieten van al het moois om me heen. Omdat we er met de trein en de fiets naartoe reizen, hebben we geen ruimte voor grote koffers met stilistisch verantwoorde kleding en tien paar schoenen. Ik moet praktisch inpakken en voorbereid zijn op koude nachten, zonnige dagen, regen en wind. Eigenlijk moet er dus van alles en nog wat mee, en mag het weinig ruimte innemen.

Ik heb me er semiwetenschappelijk in verdiept! Doe je voordeel met deze koffertips en pas ze toe op je eigen koffer of rugzak.

 1. Pak eerst alle spullen die je echt nodig hebt: paspoort, camera, reisgids, bankpasjes, geld, oplaadsnoeren, boeken (e-reader) en toiletspullen.
 2. Leg vervolgens een paar basisitems klaar: ondergoed, zwembroek, slippers en wandelschoenen.
 3. Het lastigste is de kleding. Mijn man neemt altijd te veel mee. Jij ook? De oplossing is mindmapping! Pak dat ene kledingstuk dat absoluut mee moet. Leg het op je bed en bouw hier een aantal outfits omheen. Alles wat je erbij legt, moet je kunnen combineren met zowel het centrale kledingstuk als alles wat eromheen ligt. De rest blijft thuis.
 4. Neem bijvoorbeeld je favoriete blauw gestreepte T-shirt en leg er een spijkerbroek bij, een blauwe sweater voor de avond en een lichtblauwe korte broek, een paar sneakers en slippers.
 5. Voeg een paar T-shirts toe die je kunt combineren met de spijkerbroek en de korte broek.
 6. Leg er nog een leuke chino bij in een andere kleur voor als je uit eten gaat. Klaar!

Tip:
Kies eens een andere kleur dan blauw. Denk aan geel, groen of wijnrood. Zeker in de zomer is dat goed te doen. Je ziet er toch al goed uit met je bruine kop.

Tips voor effectief shoppen
Geen tijd? Geen geduld? Gelukkig zijn er oplossingen om effectiever te shoppen. Achter de oplossing staat het percentage shoptijd dat je bespaart.

 1. Laat een personal shopper kleding voor je kopen (95%).
 2. Neem een personal shopper mee naar de winkels (75%).
 3. Bestel online een kledingbox (35%). Let op: als een van de items niet past, mis je een combinatiemogelijkheid. Verder moet je afwachten of de inhoud bij je andere kleding past.
 4. Laat je kledingkast grondig opruimen (50-60%). Samen bekijken we wat echt niet meer kan, wat je op een andere manier kunt combineren en wat er ontbreekt in je kledingkast
 5. Ontdek van tevoren welke kleding past bij jou, je werk en je doelen